Ελληνικής Εταιρείας Εθνολογίας - Greek Society for Ethnology

Αγαπητά μέλη, φίλες και φίλοι της Ελληνικής Εταιρείας Εθνολογίας,

Σας ενημερώνουμε ότι, λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού και της έκτακτης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, η Τακτική Ετήσια Γενική Συνέλευση-Αρχαιρεσίες της 23ης Μαρτίου αναβάλλονται και οι προγραμματισμένες ομιλίες της Εταιρείας αναστέλλονται μέχρι τις 30 Απριλίου. Θα σας ενημερώσουμε για την ημερομηνία διεξαγωγής της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης και των Αρχαιρεσιών, καθώς και για τον Κύκλο Ομιλιών-Συζητήσεων,
ανάλογα με τις γενικότερες εξελίξεις.

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Εκ μέρους του ΔΣ της ΕΛΕΤΕ
Η Πρόεδρος
Μαρία Κοκολάκη

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΘΝΟΛΟΓΙΑΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΥΚΛΟΥ ΟΜΙΛΙΩΝ - ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ

Μάρτιος - Μάιος 2020

Η Ελληνική Εταιρεία Εθνολογίας οργανώνει κύκλο ομιλιών - συζητήσεων με θέμα:
«Πολιτιστική κληρονομιά. Θεωρητικές και εθνογραφικές προσεγγίσεις».

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020. Νότα Πάντζου: Από τη μνήμη στο μουσείο: η δύσκολη κληρονομιά των πολιτικών εκτοπίσεων και η διαχείρισή τους.

Δευτέρα 6 Απριλίου 2020. Στέλιος Λεκάκης: Προσεγγίζοντας το τοπίο «από τα κάτω». Πολιτιστική κληρονομιά, κοινά αγαθά και η αγροτική κληρονομιά της Νάξου.

Δευτέρα 27 Απριλίου 2020. Ανδρομάχη Γκαζή: Άυλη πολιτιστική κληρονομιά και μουσεία

Δευτέρα 11 Μαΐου 2020. Πάνας Καράμπαμπας: Μια Σύμβαση, πολλές ερμηνείες: Η εφαρμογή της Σύμβασης για τη διαφύλαξη της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς στην Ελλάδα, Βραζιλία και Κίνα.

Δευτέρα 25 Μαΐου 2020. Σίλας Μιχάλακας: «Θα μας δείξει η UNESCO;». Προβλήματα και προκλήσεις στις αναπαραστάσεις στοιχείων «άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς» με οπτικοακουστικά μέσα.


ΠΡΟΣΟΧΗ! 
Οι ομιλίες γίνονται στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ), οδός Κρατίνου 9 και Αθηνάς, Πλατεία Κοτζιά (παραπλεύρως του Δημαρχείου Αθηνών) και ώρα 7.00 μ.μ., με ελεύθερη είσοδο. Τηλ. επικοινωνίας για είσοδο: 6944110452 (Μ. Πέτρου), 2107491651 (Γ. Κανδύλης), 6989830307 (Ε. Αλεξάκης).

Επιτροπή Ομιλιών-Συζητήσεων: Μαρία Κοκολάκη, Ανδρομάχη Οικονόμου, Ελευθέριος Αλεξάκης, Μαρία Ανδρουλάκη, Βασιλική Χρυσανθοπούλου.

Εθνολογία On Line

ejournal

Φωτογραφίες