Ελληνικής Εταιρείας Εθνολογίας - Greek Society for Ethnology


ETHNOLOGHIA ON LINE

Ετήσιο ηλεκτρονικό περιοδικό της Ελληνικής Εταιρείας Εθνολογίας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΡΘΡΩΝ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Η ραγδαία αύξηση των ηλεκτρονικών κόμβων ακαδημαϊκού χαρακτήρα οδήγησε, όπως ήταν αναμενόμενο, στη δημιουργία του ηλεκτρονικού περιοδικού Ethnologhia on line.

Το ηλεκτρονικό περιοδικό Ethnologhia on line αποτελεί ετήσια επιστημονική έκδοση της Ελληνικής Εταιρείας Εθνολογίας και εκδίδεται παράλληλα με το έντυπο περιοδικό σύγγραμμα Εθνολογία. Στόχος του είναι να προβάλει το θεωρητικό και επιστημονικό υπόβαθρο μελετών που άπτονται του γνωστικού αντικειμένου της Ανθρωπολογίας και της Εθνολογίας και να δώσει την ευκαιρία σε επιστήμονες εθνολόγους και ανθρωπολόγους άμεσης παρουσίασης της δουλειάς τους.

Εκ μέρους της Επιτροπής Έκδοσης
Δρ Μαρία ΚουμαριανούΟδηγίες υποβολής άρθρων και διαδικασία αξιολόγησης

Για οδηγίες σχετικά με τα υποβαλλόμενα άρθρα ακολουθήστε τον ακόλουθο σύνδεσμο

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ

Μορφή άρθρων: Η μέγιστη έκταση άρθρου είναι περίπου 100.000 χαρακτήρες για το κείμενο, τις υποσημειώσεις και τη βιβλιογραφία. Τα προς δημοσίευση άρθρα δεν πρέπει να έχουν δημοσιευτεί αλλού. Τα άρθρα υποβάλλονται σε ηλεκτρονική μορφή.

Φωτογραφικό υλικό: Οι φωτογραφίες που υποβάλλονται μαζί με το άρθρο πρέπει να είναι σε ψηφιακή μορφή.

Βιβλιογραφία - παραπομπές: Προτείνεται η χρήση του αγγλοσαξωνικού συστήματος παραπομπών (Harvard), δηλαδή επώνυμο συγγραφέα και έτος έκδοσης. Ακολουθούν δυο τελείες και αριθμός σελίδας (πχ. Αλεξάκης 2000: 35). Οι υποσημειώσεις μπαίνουν στο κάτω μέρος κάθε σελίδας. Η βιβλιογραφία στο τέλος πρέπει να έχει την εξής μορφή:
Αυτοτελή βιβλία:
Καββαδίας Γ.Β., 1999, Σαρακατσάνοι. Μια ελληνική ποιμενική κοινωνία, Λούση Μπρατζιώτη, Αθήνα.
Περιοδικά:
Ψαροπούλου, Μπέττυ 1989, «Διακόσμηση και εργαλεία στη χρηστική κεραμεική», Εθνογραφικά 6:67.

Τα άρθρα που κατατίθενται στο Ethnologhia on line αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των συγγραφέων τους. Άρθρα του Ethnologhia on line που μεταφράζονται ή επανατυπώνονται αλλού οφείλουν να παραπέμπουν στην πρωτότυπη δημοσίευση.

Οι εργασίες πρέπει να αποστέλλονται μέχρι τις 31 Οκτωβρίου κάθε χρόνου για να δημοσιευθούν στο τεύχος του χρόνου αυτού.

Τα άρθρα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Επίσης στέλνονται δυο έντυπα αντίτυπα στη διεύθυνση:
Ελληνική Εταιρεία Εθνολογίας
(Υπόψη Ελευθ.Αλεξάκη)
Ερεσσού 43, 10681 Αθήνα,
Ελλάδα

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τους: Λευτέρη Αλεξάκη, +30.2103819465, ή Μαρία Κουμαριανού, +30.2106446903.

Εθνολογία On Line

ejournal

Φωτογραφίες